'VELIKI DOPRINOS PALESTINSKOM NARODU'

Palestinski predsjednik odlikovao latinskog jeruzalemskog patrijarha

Medalja je dodijeljena u znak priznanja „za duhovno vodstvo koje je patrijarh obavljao i za njegovo izvanredno služenje palestinskom narodu i Katoličkoj Crkvi u Palestini – stoji u palestinskim izvorima.

Twal Palestinski predsjednik odlikovao Latinskog jeruzalemskog patrijarha

Nekoliko dana prije završetka upravljanja Latinskim jeruzalemskim patrijarhatom, Abu Mazen je medaljom Grada Jeruzalema odlikovao patrijarha Twala.

Kako javlja agencija Fides, svečanom uručenju medalje, prošli utorak u palestinskom predsjedničkom sjedištu u Ramallahu, nazočili su neki predstavnici predsjedničkog osoblja, te Majdi al Khaldi, savjetnik predsjednika Mazena za odnose s Crkvom i kršćanskim zajednicama.

Tekst nastavlja ispod oglasa

Medalja je dodijeljena u znak priznanja „za duhovno vodstvo koje je patrijarh obavljao i za njegovo izvanredno služenje palestinskom narodu i Katoličkoj Crkvi u Palestini – stoji u palestinskim izvorima.

Ostavku patrijarha Twala zbog navršene kanonske dobi Papa je Franjo prihvatio 24. srpnja. Na njegovo mjesto kao apostolskog upravitelja do izbora novoga patrijarha, Sveti je Otac imenovao patra Pierbattistu Pizzaballu.

U intervjuu objavljenom na web stranici Latinskoga jeruzalemskoga patrijarhata, Patrijarh je govorio o baštini koju ostavlja u ruke novoga Apostolskoga upravitelja. Spomenuo je kako je pater Pizzaballa dvanaest godina bio kustos Svete zemlje i njegov vikar za kršćane koji govore hebrejski, ali je također priznao da će mu problem biti nepoznavanje arapskoga jezika, istočnoga mentaliteta, a slijedom toga i pastoralno djelovanje.

On će zacijelo lakše obavljati upravne poslove negoli voditi pastoralnu skrb za arapske vjernike. Ali je također istina da su sada strani vjernici Latinskoga patrijarhata brojniji od mjesnih arapskih vjernika – zaključio je patrijarh Twal.

Radio Vatikan | Bitno.net


Podrži naš rad članstvom u Klubu prijatelja! Saznaj više na ovom linku!

Objavljeno: 15. srpnja 2016.

Možda vam se svidi