NOVA PRESUDA

Pakistanski Vrhovni sud potvrdio da je Asia Bibi oslobođena svih optužbi, što znači da može napustiti zemlju

Konačna presuda Vrhovnog suda, donesena nakon žalbe tužiteljstva, znači da pravni sustav dopušta da pakistanska kršćanka napusti zemlju

Asia Bibi sa svojim kćerima. Foto: Zenit.org

Vrhovni sud Pakistana potvrdio je danas raniju presudu po kojoj je kršćanka Asia Bibi oslobođena od optužbi za blasfemiju, što znači da Pakistanka sada može napustiti zemlju.

Podsjetimo, Vrhovni sud je odluku o oslobađanju Asije Bibi, za koju je tužiteljstvo tvrdilo da je vrijeđala proroka Muhameda te su je zbog toga niže sudske instance osudile na smrt, donijelo krajem listopada prošle godine. Ta je odluka izazvala prosvjede islamista koji su tražili njezino pogubljenje. Zbog toga su u opasnost došli članovi njezine obitelji i jedan od njezinih odvjetnika koji je morao napustiti zemlju, a to su učinili i neki od članova njene obitelji.

Sama Bibi zbog svega toga je puštena iz zatvora, ali je zadržana na nepoznatoj lokaciji u Islamabadu. Ono što se čekalo bila je ova, konačna presuda Vrhovnog suda, donesena nakon žalbe tužiteljstva, što sada znači da pravni sustav dopušta da pakistanska kršćanka napusti zemlju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hoće li se to i dogoditi, tek treba vidjeti.

Kronologiju cijelog slučaja Asije Bibi možete pročitati OVDJE.

Goran Andrijanić | Bitno.net


Dragi čitatelji, ovisimo o vama i računamo na vas i vašu pomoć! Podržite naše djelovanje članstvom u Klubu prijatelja! Doznajte više na ovom linku!

 

Objavljeno: 29. siječnja 2019.

Ovaj članak objavljen je u sklopu projekta Vjersko informiranje koji je sufinanciran sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

Možda vam se svidi