NAPAD NA SLOBODU VJERE

Pakistanske vlasti zabranile 11 kršćanskih televizijskih kanala

Otac Mushtaq Anjum, pakistanski kamilijanac, izjavio je za Fides da se u Pakistanu “naviještanje Radosne vijesti smatra ilegalnim”

Foto: www.pexels.com

Foto: www.pexels.com

Pakistanska agencija za regulaciju elektroničkih medija nedavno je jedanaest kršćanskih televizijskih kanala, na urdu jeziku, proglasila ilegalnim. Kako doznaje agencija Fides ovim je naredbom pogođeno jedanaest kabelskih i internetskih televizijskih kanala, od kojih deset vode protestanti, a jedan katolici. „Svi glavni regionalni upravitelji pozvani su učiniti nužne korake kako bi na svojem području odmah zaustavili ilegalno emitiranje“, stoji u naredbi.

Otac Mushtaq Anjum, pakistanski kamilijanac – koji se zanima za komunikacije i medije – izjavio je za Fides da se u Pakistanu „naviještanje Radosne vijesti smatra ilegalnim. Posljednjih nekoliko godina kršćanske zajednice su uložile mnogo truda da organiziraju televizijske mreže – bilo kabelske bilo internetske – kako bi se obratili kršćanima i govorili im o vjeri. Za kršćane nema mjesta na javnim televizijskim kanalima. Želimo razumjeti zašto je ovih jedanaest kanala proglašeno ilegalnima. Ovo je novi diskriminacijski zakon koji pogađa nemuslimane“, smatra otac Anjum.

„Zahtijevamo intervenciju kršćanskog saveznog ministra Kamrana Michaela – nastavlja kamilijanac – jer je riječ o stvarnom napadu na slobodu prakticiranja vjere. To je ujedno napad na viziju utemeljitelja Pakistana, Muhammada Ali Jinaha, koji je zamišljao slobodno društvo, a ne islamsku državu.“

Tekst nastavlja ispod oglasa

Otac Mushtaq Anjum upozorava kako se prema vjerskim manjinama nastavlja ophoditi kao prema građanima drugog reda te poziva pakistansku vladu da „zaustavi ove čine zastrašivanja i dotičnu zabranu ukine.“

RV | Bitno.net


Podrži naš rad članstvom u Klubu prijatelja! Saznaj više na ovom linku!

Objavljeno: 13. listopada 2016.

Možda vam se svidi