Pakistanska policija uhitila je 18. rujna dvojicu muškaraca koji su osumnjičeni za napad na kršćansku obitelj koja je kupila kuću u muslimanskoj četvrti, doznaje organizacija “International Christian Concern”, a prenosi Nedjelja.ba.

Prema policijskom izvješću braća Salman i Suleman Khan u lipnju ove godine pucali su na kršćanina Nadeema Josepha i njegovu obitelj nakon preseljenja u jedan kvart Pešavara, glavnog grada provincije Khybar Pakhtunkhawa, u Pakistanu.

Khanovi su tvrdili da je četvrt u kojoj je obitelj kupila kuću muslimanska te da takva treba i ostati.

Napadnuti Nadeem Joseph preminuo je 30. lipnja u bolnici od posljedica ranjavanja. Prije smrti snimio je video poruku iz bolničkog kreveta u kojoj je pakistanskoj javnosti poručio da je Salman Khan maltretirao njegovu obitelj. Dodao je i da su uhićeni tražili od njih da napuste kvart jer je “namijenjen samo muslimanskim stanovnicima” te su pitali “kako se usuđuju kršćani živjeti usred muslimana”.

Vjerska netrpeljivost i diskriminacija u Pakistanu su veoma rašireni. Kršćani se često suočavaju s diskriminacijom kao dijelom svog svakodnevnog života. Ova diskriminacija često diktira poslove koje kršćani dobivaju, obrazovanje koje mogu steći, te čak i kvartove u kojima mogu živjeti, zaključuje se u tekstu objavljenom na portalu Nedjelja.ba.