Vjenčanje u bolnici teško bismo mogli nazvati najvećom željom svake mladenke, međutim za Heather Mosher to je bio jedan od najsretnijih trenutaka u njezinu životu. Nažalost, kako će se pokazati samo 18 sati kasnije, i jedan od posljednjih.

Heather je upoznala Davida, svog budućeg supruga, 2015. na jednom plesnom tečaju. Njihova veza nalikovala je na mnoge sretne veze sve dok joj 23. prosinca 2016. godine nije dijagnosticiran rak dojke. To pak nije spriječilo Davida da je te iste večeri zaprosi.

“Nije znala da ću je zaprositi te večeri, ali u sebi sam mislio kako joj moram dati do znanja da ovo cestom neće koračati sama”, izjavio je David u prilogu za američki WFSB.

Međutim nakon samo pet dana novi pregled pokazao je kako se radi o jednom od najagresivnijih oblika, trostruko negativnom raku dojke.

Uskoro je njihov život, kako je to David rekao postao “okupiran rakom” i borbom protiv njega. Ipak, tu nije bio kraj mukama.

Iduća godina bila je posebno teška za mladi par. U rujnu 2017. liječnici su otkrili kako se rak proširio.

“Otkrili smo kako se pojavio na njezinom mozgu i nekoliko mjeseci kasnije bila je priključena na aparate za održavanje na životu te je imala cijev za disanje”, rekao je David.

Iako su mnogi mislili kako neće preživjeti listopad, to nije spriječilo Davida i Heather da nastave s planovima za vjenčanje koje su odredili za pretposljednji dan prosinca 2017. godine.

“Bila je snažna. Svi bi na njenom mjestu već odavno odustali. Doktori su čak rekli kako ne znaju kako je još uvijek živa”, dodao je David.

No Heather je preživjela listopad, preživjela je i studeni te se polako približavala svom velikom danu.

Liječnici su u međuvremenu pozvali Davida i savjetovali mu da pomakne vjenčanje nekoliko dana ranije, s obzirom na to da je njezino stanje bivalo sve gore.

Mladenci su pomaknuli ceremoniju na 22. prosinca, premjestivši je u kapelu Bolnice svetog Franje, gdje je Heather provodila svoje posljednje dane.

“Znao sam da će to biti posljednji trenuci u kojima ćemo biti zajedno u ljubavi, to mi je izgledalo kao najčudniji sprovod na kojem sam ikad bio”, rekao je David.

Bolnička kapela tog je dana bila ispunjena obitelji i prijateljima, dragim ljudima koji su ovaj hrabri par podupirali na njihovom bolnom putu.

Heather je svoje zavjete Davidu izgovorila hrabro i to su bile posljednje riječi koje je rekla. Jedna od djeveruša, Christina Kara, unatoč snažnim emocijama, uspjela je pri kraju zavjeta izvaditi fotoaparat te uslikati Heather u trenutku čiste radosti. Ta će fotografija uskoro preplaviti internet.

“Napokon može vikati s krovova da voli Davea i reći: ‘Ja sam njegova žena'”, izjavila je Kara o trenutku koji nikoga nije ostavio ravnodušnim.

Samo 18 sati kasnije, 23. prosinca, Heather je preminula, točno godinu dana nakon što ju je David zaprosio.

“Ona je moja velika ljubav i ja sam je izgubio, ali ju nisam izgubio zauvijek”, rekao je David, dodavši: “Ona se mogla boriti do kraja, stoga ću se i ja boriti do svog kraja.”

Ova priča samo je još jedan dokaz kako za pravo vjenčanje nisu potrebni novci, stan, posao, skupa vjenčanica, ili neke druge materijalne stvari, već čista ljubav dvoje ljudi, spremnih da se žrtvuju jedno za drugoga te čak i one žalosne trenutke pretvore u trenutke velike radosti.

Tino Krvavica | Bitno.net