Na svetkovinu Duhova, 23. svibnja, otvorena je mrežna stranica o životu i djelu pape u miru Benedikta XVI. s ciljem izgradnje digitalnoga i međunarodnoga “portala znanja” na više jezika, prenosi agencija Kathpress.

Tagespost zaklada za katoličko novinarstvo sa sjedištem u Würzburgu priopćila je da je papa emeritus odobrio taj projekt.

Na adresi www.benedictusXVI.org djela Josepha Ratzingera – Benedikta XVI. želi se dugoročno prenositi i izvan ciljanih akademskih skupina. U tom cilju Zaklada surađuje s Regensburškim institutom “Papa Benedikt XVI.”, kao i Filozofsko-teološkim fakultetom “Benedikt XVI.” u Austriji, kako je navedeno u impresumu.

Trenutačno stranica na njemačkom jeziku donosi “temeljne tekstove” pape emeritusa, ali se stalno proširuje novom građom. Već su objavljeni njegovi veliki govori u tijeku pohoda domovini Njemačkoj 2005., 2006. i 2011. godine, svaki s teološkim uvodom različitih autora. Također je objavljen izbor propovijedi Benedikta XVI., indeks s osnovnim pojmovima kršćanske vjere kao i album fotografija.

Zaklada najavljuje da će uskoro biti otvorena i engleska verzija mrežne stranice a planira se i francuska, španjolska talijanska, portugalska, kineska i arapska inačica.