Biskupija u Nigeriji objavila je da je brat Godwin Eze, redovnik koji je 17. listopada otet zajedno s još dvojicom subraće iz benediktinskog samostana u Erukuu, ubijen.

Upravitelj biskupije Ilorin, o. Anselm Pendo Lawani, za ACI Africu je kazao da je Eze, koji je otet zajedno s Anthonyjem Ezeom i Peterom Olarewajuom, brutalno ubijen, dok drugi izvori govore kako je njegovo tijelo bačeno u rijeku.

Biskupija je ranije objavila  kako su dvojica druge braće koji su postulanti pušteni na slobodu.

U objavi od 24. listopada, o. Lawani je kazao: “Ovim želimo zahvaliti svima za vaše zajedničke molitve tijekom proteklih nekoliko dana za sigurno oslobađanje naše braće, brata Anthonyja Ezea i brata Petera Olarewajua. Zahvaljujemo Bogu što je uslišao naše molitve.”

“Međutim, tužni smo zbog vijesti o jezivom ubojstvu trećeg brata, Godwina Ezea, rukama otmičara. Neka Bog podari vječni pokoj njegovoj duši, utjehu članovima njegove uže obitelji i svima nama koji  oplakujemo njegov odlazak”, nastavio je.

Bivši voditelj novaka u samostanu, o. Joseph Ekesioba, kazao je da su otmičari ubili brata Godwin Ezea dan nakon što su ga zatočili.

“Razgovarao sam s jednim od naše braće koji je pušten i rekao je da je Godwin upucan u srijedu [18. listopada] noću. Otmičari su odveli naša tri brata na obalu rijeke i ustrijelili brata Godwina. Zatim su njegovo beživotno tijelo bacili u rijeku”, ispričao je.

Preživjela braća bila su maltretirana još nekoliko dana prije nego što su pošteni na slobodu 21. listopada.

Nakon nemilog događaja i nastavka prijetnji, preostala braća su otišla iz samostana te se sklonila na sigurno mjesto, a u tijeku je pretraga rijeke kako bi se izvuklo tijelo ubijenog Godwina Ezea.