Kolumbijska biskupska konferencija zahvalila je Bogu na oslobađanju Luisa Manuela Díaza, oca nogometaša Luisa Díaza, kojeg je pobunjenička skupina Nacionalna oslobodilačka vojska (ELN) držala u zatočeništvu 12 dana, prenosi ACI Prensa.

“Zahvaljujemo Bogu na oslobađanju g. Luisa Díaza! S njim su već Francisco Ceballos, biskup Riohache, i monsinjor Héctor Henao, izaslanik za odnose Crkve i države, koji su formirali humanitarnu komisiju zaduženu za olakšavanje njegovog oslobađanja,” napisali su biskupi u objavi na Twitteru 9. studenog.

Oca zvijezde engleskog Liverpoola, zajedno sa suprugom Cilenis Marulandom, oteli su pripadnici ultraljevičarske gerilske organizacije koja djeluje na granici između Kolumbije i Venezuele. Nogometaševu majku gerilci su oslobodili nakon dva dana tijekom potrage koju su pokrenule vlasti, ali otac je ostao u zatočeništvu sve do jučer.

Kolumbijski biskupi podijelili su dvije fotografije koje prikazuju Díazova oca u društvu mons. Henaoa i biskupa Ceballosa.

Dana 3. studenog, Kolumbijska biskupska konferencija izdala je izjavu u kojoj je osudila svaku vrstu otmice i pozvala na oslobađanje Luisa Manuela Díaza. Biskupi su ponudili svoju spremnost “surađivati u svemu što je potrebno kako ni jedno ljudsko biće ne bi doživjelo teške uvjete otmice”.

Slavni kolumbijski nogometaš bio je jako potresen očevom otmicom i prošlotjednu utakmicu započeo na klupi. Ušao je pred kraj susreta i golom u 95. minuti spasio bod Liverpoolu. Nakon toga je istaknuo poruku “Sloboda za tatu” na majici ispod dresa.