Mladom brazilskom odvjetniku Gabrielu Massoteu u 26. godini života dijagnosticirana je leukemija. U početku mu se pokušalo pomoći kemoterapijama, ali kada se bolest vratila u agresivnijem obliku, liječnici su zaključili kako mu život može spasiti isključivo transplantacija koštane srži, donosi Aleteia. Međutim, mladić nikako nije mogao pronaći adekvatnog donora.

“To je bilo jako teško razdoblje. Nisam napustio bolnicu čak godinu dana”, prisjeća se. Otprilike u isto vrijeme jedna žena u tisuću kilometara udaljenom gradu odlučila je postati donorica koštane srži. Uskoro je saznala da njezina koštana srž može pomoći bolesnom mladiću.

“Stavila sam se u poziciju majke. Ja sam majka dvoje djece i nema toga što ne bih učinila za njih”, kaže. Žena je doputovala u brazilsku državu Rio Grande do Norte, gdje je dva puta donirala koštanu srž, jer je tek drugi postupak bio uspješan. Gabrijel je danas zdrav 35-godišnji muškarac.

“Upoznavši Elzu shvatio sam da ona živi sa suprugom i djecom kao podstanarka te sam im odlučio pomoći”, kaže. Odvjetnik se prijavio u televizijsku emisiju kako bi zaradio novac za siromašnu obitelj. Kada u tome nije uspio, odlučio je pokrenuti crowdfunding kampanju na internetu. U samo nekoliko dana uključilo se 465 ljudi koji su prikupili 28 500 američkih dolara. Od tih sredstava obitelji je kupljena kuća i gospođa Elza otvorila je salon ljepote.

“Bila sam samo kapljica vode u životu tog mladog čovjeka, a on se pretvorio u cijeli ocean u mojem životu. Nikada nisam mislila da će mi se nešto ovako dogoditi. Napravila sam nešto doista malo i nakon toga je u moj život ušao anđeo”, završava.

Rašeljka Zemunović | Bitno.net