Velika pobjeda života!

Zdravo dijete rodilo se na sjeveru Vijetnama i to ne bi bilo ništa čudno da u ruci pri porodu nije držalo majčinu spiralu.

Liječnici Međunarodne opće bolnice u gradu Hai Phongu ostali su šokirani prizorom te su ga fotografirali i postavili na Facebook profil porodiljne klinike u sklopu bolnice.

Fotografije, koje su skupile više od 3500 lajkova i 4100 dijeljenja, ubrzo su prenijeli i brojni svjetski mediji.

Em bé rất dũng cảm, phá tan phương pháp KHHGĐ của mẹ để gia nhập bằng được ‘’bể khổ’’ cùng nhân loại! ?Thật tuyệt vời!#san2dkqthp#san2dakhoaquoctehaiphong#embedungcam#vongtranhthai

Objavljuje Khoa sản 2 – Bệnh viện đa khoa quốc tế Hải PhòngPonedjeljak, 29. lipnja 2020.

Dr. Nguyen Thanh Hoi, ravnatelj Međunarodne opće bolnice Hai Phong, potvrdio je za vijetnamski list Tuoi Tre da je dijete težine 3,3 kilograma rođeno zdravo te da je svojim roditeljima “vratilo” kontraceptivno sredstvo.

Djetetova majka inače radi u lokalnoj banci te već ima dvoje djece, a spiralu je odlučila staviti 2018. Nakon što je posumnjala da je trudna i treći put, otišla je na ultrazvuk gdje su liječnici mogli vidjeti embrij, unatoč tome što je spirala još uvijek bila ugrađena.

Kako piše Toui Tre, roditelji su spiralu nakon poroda odnijeli doma za “uspomenu”.

Dodajmo kako Katolička Crkva, naglašavajući svetost svakog života, naučava da je svaki oblik kontracepcije grijeh (postoje neke male iznimke od tog pravila, ali više o tome OVDJE).

Isto vrijedi i za spiralu koja, osim kontracepcijskog djelovanja, u nekim slučajevima može djelovati i abortivno u smislu da onemogućuje već oplođenoj jajnoj stanici da se ugnijezdi u zidu maternice. Žene koje svojevoljno ugrade spiralu, prema nauku Katoličke Crkve ne mogu pristupati sakramentima. Više o tome što Crkva govori o spirali možete pročitati OVDJE.