Prema riječima očevidaca, militanti su došli na motociklima i napali vjernike. Nosili su uniformu nigerijske vojske i jurišne puške. Organizacija International christian concern (Međunarodna briga za kršćane) posjetila je mjesto napada kada su im lokalni stanovnici rekli kako su troje povrijeđenih odvezeni u bolnicu s teškim prostrijelnim ranama, uključujući i 11-godišnju djevojčicu koja je ranjena s dva hica.

“Bolnici nedostaje opreme i lijekova kako bismo se mogli pobrinuti za povrijeđene, stoga pozivamo vlasti i nevladine organizacije da nam pomognu s nabavom lijekova. Nedavno smo liječili 20 žrtava napada vatrenim oružjem, a nijedna od njih nije mogla platiti bolničke troškove. Većina lokalnog stanovništva to sebi ne može priuštiti”, rekla je medicinska sestra u bolnici Enos.

Stanovnici sela u kojem se ovaj napad dogodio kazali su kako je ovo četvrti napad militanata Fulani i ništa se nije učinilo kako bi počinitelji bili procesuirani, niti kako bi se povećala sigurnost nakon napada. “Fulani militanti svakodnevno smanjuju naš broj kako bi preuzeli našu zemlju za ispašu, a vlasti šute”, izjavio je vođa sela Adu za ICC.

Kršćanski aktivist za ljudska prava Gata Moses javio se ICC-u i izvijestio o trenutačnoj situaciji: “Neprijatelji naše zemlje shvaćaju kako se naša brojnost može iskoristiti za našu obranu zato i provode različite gnusne napade kako bi nas oslabili. Proganjaju nas i ubijaju, zastrašuju paljenjem naših domova i imanja.” Dodao je kako politika sprječava vladu da napravi bolji pristup te kako izabrani političari uopće ne koriste svoje ovlasti da riješe pitanje progona kršćana.