Biskupija Tulsa pozvala je vjernike na molitvu za sve koji su „bili uključeni u pucnjavu u Bolnici sv. Franje”. Bolnica se nalazi u gradu Tulsi u saveznoj državi Oklahomi na jugu Sjedinjenih država. U pucnjavi, koja se zbila 1. lipnja, ubijene su najmanje tri  osobe, a tamošnja je policija potvrdila da je i napadač mrtav. Ova pucnjava se dogodila tek nešto više od tjedan dana nakon stravičnog događaja u školi u Teksasu, kada je 18-godišnjak usmrtio 19 djece i dvije učiteljice.

“Biskup Konderla, nekoliko svećenika i sestre milosrdnice nalaze se na licu mjesta kako bi pružili pastoralnu potporu onima koji su pogođeni današnjom pucnjavom u Bolnici svetog Franje. Molimo vas da nam se pridružite u molitvi za sve koji su u njega uključeni. Presveto Srce Isusovo, smiluj nam se”, izjavio je 1. lipnja za CNA Adam Minihan, direktor komunikacija biskupije Tulsa.

CNA piše kako Bolnica svetog Franje predstavlja sidro Zdravstvenog sustava svetog Franje, na čijoj web stranici stoji da je to „katolički, neprofitni zdravstveni sustav kojim se u potpunosti upravlja i djeluje u Tulsi. Misija ovog Zdravstvenog sustava jest proširiti prisutnost i službu iscjeljenja Krista.”

Nadbiskup Paul Coakley iz Oklahoma Cityja je izjavio: “Pohvaljujem biskupa Konderleu, svećenike biskupije Tulsa i sestre milosrdnice zbog njihove brze reakcije u brizi za one koji su uključeni u ovaj najnoviji čin masovnog oružanog nasilja. Pozivam katolike i sve vjernike da se mole za danas ubijene muškarce i žene, ali i njihove obitelji koje sada žaluju zbog ogromnog gubitka. Moramo se glasnije zalagati za obranu ljudskog života, od začeća do prirodnog kraja, te pronaći načine da zaustavimo masovno ubijanje nevinih ljudskih bića.”