Ovogodišnja Miss Universe Victoria Petersen iskoristila je svoj naslov za promicanje udomiteljstva i pro-life pokreta, piše Aleteia.

“Slava Bogu! Amen”, izrekla je Victoria Petersen kada je osvojila naslov Miss Universe. Petersen je posvećena promicanju pro-life pokreta i sustava udomiteljstva, nadahnjujući time svoje brojne pratitelje

Kada je imala petnaest godina, Petersen je morala donijeti odluku koja će joj zauvijek obilježiti život. Udomljena je od svoje 12. godine, a mnogi pojedinci u takvoj situaciji okrenuli su se životu ovisnosti o drogi ili promiskuitetu.

Petersen je, međutim, odlučila uložiti svoju snagu u školovanje i atletiku. “Imala sam vrlo dobre ocjene i bila sam posvećena obrazovanju i sportu. Željela sam naučiti više, a znala sam da kao atletičarka neću podleći zloporabi narkotika. Vidjela sam negativan utjecaj droge i alkohola na obitelji. Konzumacija droge i alkohola postala mi je neprihvatljivom kada sam razmišljala o zasnivanju vlastite obitelji”, istaknula je Petersen.

Zahvaljujući vjeri i pomoći svojega trenera, Scotta Wichmana, koji ju je nakon što je prerasla dob za udomiteljstvo primio u vlastitu obitelj i pomogao joj postati vrhunskom sportašicom, Petersen je osvajačica više medalja u natjecanjima države Ohio. Petersen je preuzela i njegovo prezime, Wichman.

Pomoću te podrške i ljubavi, Petersen je kasnije zasnovala i vlastitu obitelj. Udala se za Scotta Petersena te postala majkom i udomiteljicom.

Zahvaljujući vlastitom iskustvu, Petersen je, kao nova Miss Universe, otvoreno progovorila o svojemu životu u udomiteljskom sustavu, naglašavajući i kako pobačaj ne bi trebao biti rješenje za trudnice čija bi djeca mogla završiti udomljena. Štoviše, Petersen potiče pro-life pokret na iskazivanje podrške udomiteljskom sustavu, dok bi se njihova želja za pomoći nerođenima trebala manifestirati u ljubavi i vodstvu koji su ranjivoj djeci potrebni.

“Ako istinski volimo, bezuvjetno moramo izabrati život, ne samo u hodovima za život i u centrima za trudnoću, nego i u našim dvorištima, našim domovima, našem udomiteljskom sustavu”, istaknula je.

“Mama mi je uvijek govorila kako je, kada me na ultrazvuku vidjela kako držim glavu na ručicama, znala da me voli i da će me roditi. Reći da je odrastanje u udomiteljskom sustavu bilo teško nije dovoljno jak izraz. Ali moja mama je junački i hrabro odabrala ne ukloniti me, i zahvaljujući njezinom izboru sada sam žena koja provodi vrijeme zagovarajući prava onih u utrobi i udomiteljskom sustavu”, zaključila je Miss Universe.