Prošlog je tjedna na jugu Nigerije otet i ubijen svećenik o. Cyriacus Onunkwo, prenosi Radio Vatikan. Prema policijskom izvještaju, nekoliko je naoružanih muškaraca u kasno poslijepodne 1. rujna zaustavilo automobil o. Onunkwa koji je išao na pogreb svoga oca te ga otelo.

Tijelo ubijenog svećenika pronađeno je sljedećeg dana, 2. rujna, te je policija odmah pokrenula potragu za počiniteljima koja je već nakon nekoliko dana uspješno okončana.

Naime, kako piše portal Punch, nigerijska policija uhitila je šest osoba osumnjičenih za otmicu i ubojstvo katoličkog svećenika. Među njima je i jedan bivši policajac, 32-godišnji Jude Madu.

Prema izjavi tamošnjeg šefa policije, osumnjičeni su uhvaćeni tako što je praćen signal s mobitela ubijenog svećenika koji je i pronađen kod bivšeg policajca.

“Policajac, koji je otpušten, član je oružane skupine koja se bavi otmicama i pljačkom te je sudjelovao u ovom zločinu. Uhićen je 5. rujna u Owerriju, a kod njega je pronađen i pokojnikov telefon. Priznao je zločin.”

Uz Madua, još je barem jedan osumnjičeni priznao sudjelovanje u otmici.

Prema policijskim izvještajima, otac Onunkwo krenuo je na očev sprovod kada je otet. Otmičari su ga svezali, usta mu zalijepili trakom te strpali u prtljažnik. Svećenik je umro od posljedica gušenja.

Jedan od osumnjičenika izjavio je kako nisu znali da se radi o katoličkom svećeniku.

“Tek nakon što smo ga oteli, otkrili smo da se radi o svećeniku. Počeo je vikati da je svećenik te smo mu začepili usta. Prije nego što smo stigli na našu destinaciju, bio je mrtav.”

Tino Krvavica | Bitno.net