Nepoznati vandali su 12. listopada uništili čak 40 križeva kod crkve Gospe Guadalupske u Buckinghamu, koji se nalazi u američkoj državi Pensilvaniji. Inače, kod ove katoličke crkve je postavljen 61 križ u spomen na milijune nerođene djece koja su ubijena od legalizacije pobačaja u SAD-u, odnosno od odluke Vrhovnog suda u slučaju Roe protiv Wadea iz 1973. godine. Vandali su također ukrali dva znaka na kojima je pisalo: “Zaustavite kirurške pobačaje”.

Monsinjor Joseph Genitili je nakon toga župljanima napisao pismo u kojem je objasnio kako je ovaj zločin jedan od dva vandalska čina koja su se dogodila u crkvi u protekla dva tjedna, donosi ChurchPop. U prvom navratu vandali su uništili znak katoličkog pokreta “Rite od Christian Initiation”. Svećenik je oba vandalska čina prijavio policiji. Prijava je podnesena kao zločin iz mržnje, ali i uništavanje imovine.

Župnik je svoje vjernike u pismu potaknuo na daljnju borbu za dostojanstvo ljudskog života te od njih zatražio da u svoje molitve uključe i vandale. “Također vas potičem da molite za one koji su počinili ovaj grozan zločin. Molite za obraćenje njihova srca i pomirenje. Molim vas, molite i za mene, kao svojeg župnika da unatoč mojim nedostacima i dalje hrabro vodim našu župu u tradiciji naše katoličke vjere”, napisao je župnik.

Foto: Instagram

Rašeljka Zemunović | Bitno.net