Foto: ShutterstockMeksički svećenik, koji je bio otet, pronađen je 6. siječnja uz rub autoceste s četiri rane na tijelu, donosi CNA. Otac Roly Candelario Piña Camacho, pijarist iz biskupije Tlaycala, trenutno se nalazi u bolnici u teškom zdravstvenom stanju. Nije poznato gdje se otmica dogodila. Lokalni mediji javljaju kako su članovi njegove obitelji platili nepoznat iznos otkupnine.

Meksička biskupija je 7. siječnja objavila priopćenje u kojem stoji da je svećenik pretrpio ozbiljne ozljede. “Biskupija Tlaxcala izražava solidarnost i duhovnu blizinu ocu Rolyju, zajednici pijarista i njegovoj obitelji. Molimo za zaustavljanje nasilja i zaštitu ljudskih života”, stoji u priopćenju.

Meksički biskupi su pozvali na molitve za oporavak svećenika. “Pridružujemo se molitvi za brzi oporavak pijarista oca Rolyja Candelarija i duboko žalimo zbog nasilja s kojime se zemlja suočava”, objavila je biskupska konferencija na Facebooku. Katolički multimedijalni centar je objavio da je u Meksiku tijekom posljednjih deset godina ubijeno više desetaka katoličkih svećenika.

Jedna meksička biskupija odlučila je do daljnjega ukinuti večernje mise. Ova odluka je donesena zbog sigurnosnih razloga, odnosno zbog sve učestalijih napada na Katoličku Crkvu.

Rašeljka Zemunović | Bitno.net