Udruga “Kap ljubavi” je osnovana prije dvadeset godina i pomaže socijalno ugroženima na području Tomislavgrada, Livna, Kupresa, Bugojna i brojnih drugih dijelova BiH.

Kolumnist portala Bitno.net, fra Željko Barbarić, hercegovački franjevac koji trenutno djeluje u New Yorku, odlučio je pokrenuti humanitarnu akciju kako bi podržao rad „Kapi ljubavi“. Njihovo geslo glasi: „Pomozi i ti onome koji nema“.

„Udrugu čini ekipa dobrih ljudi na čelu s fra Jozom Radošem kojeg nitko živ ne zove fra Jozo, nego jednostavno – Đoka. A njihova misija je još jednostavnija. Pomoći ljudima u potrebi. Kako god mogu. I nije to razvikana skupina ljudi, iako naročito u duvanjskom kraju svi znaju za njih, da bi stalno bili po medijima ili reklamirali sebe i svoja dobročinstva“, kaže fra Željko Barbarić.

Fra Željko je 2016. godine objavio knjigu pod naslovom „Pretežno vedro“. Prvo izdanje je rasprodano, a prihod je išao u humanitarne svrhe. Jedan dio knjiga drugog izdanja fra Željko je darovao „Kapi ljubavi“ kako bi ih oni prodavali na svojim štandovima.

„Javili su da je ostalo još nešto knjiga kod njih, a moja ekipa i ja smo se brzo dogovorili da bi se moglo nešto napraviti“, objašnjava fra Željko.

Svi koji žele pomoći „Kapi ljubavi“ mogu to učiniti na nekoliko načina.

Bosna i Hercegovina:

Pošaljite svoje podatke na email adresu kap.ljubavi@tel.net.ba ili nazovite na broj Kapi ljubavi +387 34 354 420 ili +387 63 977 105 (mobitel) i ostavite im svoje podatke. Knjigu plaćate pri preuzimanju. Cijena 15 KM plus poštarina.

Hrvatska:

Pošaljite svoje podatke na email kap.ljubavi@tel.net.ba ili nazovite na broj Kapi ljubavi +387 34 354 420 ili +387 63 977 105 (mobitel) i ostavite im svoje podatke. O načinu uplate i načinu slanja se dogovorite s ekipom iz Kapi ljubavi. Cijena 60 HRK plus poštarina.

Europa:

Kontakti, uplate i slanje kao i za Hrvatsku. Cijena: 15 EUR plus poštarina.

SAD:

Vrlo ograničen broj primjeraka se nalazi kroz fra Željka (20ak komada). Ako netko iz SAD-a želi nabaviti knjigu, može se javiti na zbarbaric@fordham.edu

Za sve one koji žele uplatiti svoju donaciju i pomoći rad ove udruge, možete to učiniti izravnom uplatom na njihov račun bilo iz Bosne i Hercegovine, bilo iz inozemstva. Više informacija se nalazi OVDJE.

Bitno.net