“Preživjela sam! Molite za mene”, poručila je preko Facebooka s. Vedrana Ljubić misionarka iz Ugande, te zahvalila svima na podršci i poželjela sretan Božić.

Podsjetimo, 23. prosinca u Soroti (400 km od Kampale) u Ugandi napadnuta je misionarka s. Vedrana Ljubić, članica Družbe Kćeri Božje ljubavi, izvijestili su iz ureda Papinskih misijskih djela u Republici Hrvatskoj i pozvali na molitvu za njezin što brži i uspješniji oporavak.

Provalnik je došao i od s. Vedrane tražio novac koji je ona odbila dati i počela vikati nakon čega ju je udario mačetom dvaput po glavi i dvaput po ramenu. Sa sestrom je u kući bila samo jedna sestra juniorka koja je tada bila u kupaonici. Čuvar koji je inače s njima dobio je slobodno za Božić da može biti s obitelji. S. Vedrana je prebačena u bolnicu na liječenje.

„Molimo za što brži i uspješniji oporavak s. Vedrane kao i za sve naše misionare i misionarke koji svakodnevno žive u opasnim i nesigurnim okolnostima kako bi navijestili Božju ljubav prema svakom čovjeku. Molimo da Novorođeni donese mir u sva ljudska srca i svima podari sigurnost koju samo on daje“, poziva Nacionalna uprava Papinskih misijskih djela.

Sestra Vedrana Ljubić u misije je otišla 1998. godine, a s još četiri sestre u Ugandi je izgradila samostan, ambulantu, školu i mlin za mljevenje žitarica. Trenutačno je u Soroti, vrlo siromašnom, sjevernom djelu Ugande, gdje priprema za djelovanje novu misijsku postaju.

Molimo za s. Vedranu!