Motive ubojstva još treba ustvrditi. A vijest je o ubojstvu – izvještava agencija Sir – objavljena kasno, među ostalim i zbog toga što redarstvenim snagama nije bilo lako u sigurnosti prići području na kojemu je počinjeno ubojstvo, koje je nesigurno i često ga obilaze gerilci Vojske nacionalnoga oslobođenja (ELN) i zločinačke bande.

U priopćenju, koje je objavila na svojoj web stranici, Kolumbijska je biskupska konferencija izrazila žalost zbog toga ubojstva, i osudila ga. Taj je svećenik žrtvovan u obavljanju svojega poslanja – napisao je biskup Jorge Alberto Ossa Soto te dodao: „Obraćamo se Gospodinu kako bi naš svećenik bio primljen u Očev dom; zazivamo obraćenje njegovih ubojicâ i osuđujemo svaki oblik nasilja koji prijeti životu i dostojanstvu osobe.“

Tridesetjednogodišnjega patra Diomera Elivera Chavarríja Péreza za svećenika je, 19. ožujka 2012. godine, zaredio upravo biskup Ossa Soto. U četvrtak ujutro, po lokalnom vremenu, vjernici su ga čekali na misi, ali budući da se nije pojavljivao, skupina vjernika ga je otišla potražiti u njegovu domu. Tamo su ga pronašli mrtvoga, ubijenog iz vatrenoga oružja.

Radio Vatikan | Bitno.net