Brojni vjernici Župe svetog Andreja apostola u Gibbsboru (New Yersey) zaplakali su ugledavši svojeg župnika kako u crkvu unosi kip Gospe Fatimske koji je bio ukraden prošlog tjedna, piše CNA. Trenutak povratka kipa župnik Louis Marucci nazvao je prekrasnim iskustvom. Vjerujemo da ćete se s time  složiti i vi, ali tek kada saznate što je sve tomu prethodilo…

Kip je iz župne crkve ukraden 30. kolovoza ove godine. Župnik je tada započeo s molitvom na nakanu da se kip vrati do 8. rujna, odnosno do blagdana Male Gospe. Toga dana, kada katolici slave Gospin rođendan, njegovi župljani se inače od izlaska do zalaska sunca mole pred kipom. Svećenik je bio siguran da policija u tako kratkom periodu ipak neće uspjeti pronaći lopova i vratiti kip.

Međutim, samo dan prije blagdana Male Gospe, 7. rujna, nazvao ga je djelatnik policije i rekao: „Želim da znate kako se Blažena Djevica Marija vraća kući.“

Zbog krađe kupa uhićen je 64-godišnji Robert Adelman. Policija nije otkrila ostale detalje ove krađe, ali župnik je objasnio kako je lopov uhićen uz pomoć snimki sigurnosne kamere u crkvi. Dodao je kako su kamere u crkvi postavljene zahvaljujući donaciji Ministarstva domovinske sigurnosti, u iznosu od 50 tisuća dolara, te pozvao druge crkve da se prijave na ovaj program. Pripomenuo je kako su crkve, nažalost, u posljednje vrijeme sve češće mete lopova i terorista.

Također je objasnio kako je ovaj kip došao iz Portugala te da za njegove vjernike ima snažno duhovno značenje. U kruni kipa postavljena je replika metka koji se nalazi u originalnom kipu Gospe Fatimske.

Vlč. Marucci je naposljetku poručio kako će policijski odjeli, koji su bili uključeni u istragu, prisustvovati svetoj misi u župi, koja se održava danas, 8. rujna u 8 sati. Tada se planira blagosloviti Gospin kip.