Prema istrazi organizacije Operation Rescue, više od 49 klinika za pobačaje je ili obustavilo pobačaje ili su bile prisiljene potpuno zatvoriti svoja vrata otkad je Vrhovni sud SAD-a objavio svoju odluku poništivši 50 godina staru presudu Roe protiv Wadea, izvijestio je Life Site News, a prenio HKM.

Više klinika za pobačaje zatvorit će se u nadolazećim danima i tjednima kako državni zakoni stupaju na snagu.

Iako se u nekim državama poduzimaju napori da se blokiraju pro-life zakoni, Vrhovni sud SAD-a već je počeo ispravljati metode koje godinama koristi industrija pobačaja kako bi poništila državne zakone koji štite nerođeni život.

Uz više od 49 klinika za pobačaje koje su zatvorene, devet država sada je potpuno bez pobačaja. To su Alabama gdje su četiri klinike za pobačaje zatvorile svoja vrata, Arkansas (dvije zatvorene klinike), Kentucky gdje su zatvorene dvije klinike, Missouri (zatvorena jedna klinika), Wisconsin s četiri zatvorene klinike, Wyoming te Oklahoma, Južna Dakota i Zapadna Virginia koje su imale zabranu pobačaja i ranije.

“Ovo je bio naš plan cijelo vrijeme i nastavit ćemo raditi sve dok se sve države ne oslobode stege kartela za pobačaj”, rekao je Troy Newman, predsjednik Operation Rescue.

Podsjetimo, američki Vrhovni sud u lipnju je ukinuo odluku Roe v. Wade iz 1973., kojom je u cijeloj zemlji legaliziran pobačaj te je pravnu regulaciju tog pitanja vratila u ruke saveznih država.