Osim susreta s crkvenim predstavnicima i predstavnicima vlasti u Bosni i Hercegovini te drugih susreta, nadbiskup Gallagher posjetit će sva tri biskupijska sjedišta u Sarajevu, Banjoj Luci i Mostaru te slaviti mise u zajedništvu s mjesnim biskupima i uz koncelebraciju svećenika te sudjelovanje redovnica i vjernika.

Prvoga dana boravka u Bosni i Hercegovini, u četvrtak 17. ožujka u 18 sati nadbiskup Gallagher slavit će euharistiju u katedrali Srca Isusova u Sarajevu u zajedništvu s vrhbosanskim nadbiskupom metropolitom i apostolskim upraviteljem Vojnoga ordinarijata Tomom Vukšićem i vrhbosanskim nadbiskupom metropolitom u miru kardinalom Vinkom Puljićem te uz koncelebraciju otpravnika poslova Apostolske nuncijature u BiH mons. Amaurya Medine Blanca i drugih misnika. Misna nakana bit će – za mir i pravdu. Generalni vikar Vrhbosanske nadbiskupije mons. Slađan Ćosić u dopisu od 14. ožujka 2022. pozvao je sve svećenike, redovnike, redovnice i vjernike laike grada Sarajeva i cijele Vrhbosanske nadbiskupije da sudjeluju na misnom slavlju te pozvao svećenike u pastoralu da na to potaknu svoje vjernike.

U petak, 18. ožujka u 18.30 sati nadbiskup Gallagher slavit će misno slavlje u katedrali Sv. Bonaventure u Banjoj Luci gdje će mu domaćin biti banjolučki biskup Franjo Komarica zajedno s pomoćnim biskupom Markom Semrenom, svećenicima, redovnicima, redovnicama i vjernicima koji su pozvani na ovu euharistiju. Misna nakana bit će – za pomirenje.

Nadbiskup Gallagher predvodit će euharistijsko slavlje u katedrali Marije Majke Crkve u Mostaru u subotu 19. ožujka u 18 sati, na svetkovinu sv. Josipa, zaštitnika Mostarsko-duvanjske biskupije. Domaćin će mu biti mostarsko-duvanjski biskup i apostolski upravitelj trebinjsko-mrkanski Petar Palić zajedno sa svim članovima Biskupske konferencije BiH koji se na ovu svetkovinu redovito okupljaju u Mostaru u okviru proljetnog zasjedanja Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine. Na misnom slavlju na ovu svetkovinu redovito se okupe brojni svećenici, redovnici, redovnice i vjernici.