”Radostan sam kada vidim toliko mladih koji žele služiti Isusu Kristu, ruku pod ruku s Djevicom Marijom i vidjeti kako na tom putu žele dosegnuti svetost na koju smo svi pozvani od krštenja. Otkrivam da ovi mladi nemaju strah pokazati se kao kršćani u Europi koja se sekularizira, ne boje se manifestirati kao kršćani. To je motiv za veliku nadu, zato sam i rekao mladima ,,niste budućnost Crkve ni društva, nego sadašnjost i oni koji će transformirati ovo društvo”, kazao je kardinal Omella, koji je govorio i o značenju Mladifesta za Crkvu.

”Upravo ovo, da su sadašnjost našega društva gdje se rađa nova mudrost, ti mladi pupoljci… Kada jedno stablo pada ono proizvodi mnogo buke, ali novi pupoljak nadu i otkrivamo to u ovim mladima i mislim da je to velika radost koju imamo. Gospa nas uvijek vodi Isusu Kristu, Evanđelju, živjeti tu vjeru u župi i biti misionari u ovom svijetu”, kazao je nadbiskup Omella, koji se osvrnuo i na činjenicu kako u posljednje vrijeme sve više hodočasnika sa španjolskog govornog područja dolazi u Međugorje. S nekima od njih se susreo te ima držao predavanje na temeljima starce crkve, gdje je od nedavno i spomenik ubijenim fratrima iz župe Međugorje.

”Treba zahvaliti Bogu. Mi to ne kontroliramo. To su pokreti koji nastaju, pokreće ih Duh Sveti, mi se samo trebamo diviti i zahvaljivati Bogu”, kazao je mons. Omella, koji je na kraju razgovora izrekao zahvalu i našoj Radiopostaji.

”Hvala vama koji ste u službi evangelizacije u ovom apostolatu, i hvala svima koji prate poruke kako bi više voljeli Mariju, Majku Crkve, Kraljicu Mira, samim time i Isusa Krista”, zaključio je kardinal Omella.

Foto: Mateo Ivanković / Radio Mir Međugorje