Katolička crkva Kraljice Mira u Ocali, mjestu na sjeveru Floride, jučer je zapaljena dok su se vjernici unutra pripremali za jutarnju misu.

Prema informacijama, u požaru nije bilo ozlijeđenih.

Kako javlja Catholic News Agency, oko 7:30 ujutro muška osoba zaletjela se kombijem u glavna vrata crkve, prostor polila benzinom i zapalila vatru. Počinitelj je pokušao pobjeći s mjesta zločina te je uslijedila kratka potjera s policijom koja ga je ubrzo uhitila.

Iz ureda lokalnog šerifa objavili su ime napadača na crkvu. Radi se o 24-godišnjem Stephenu Anthonyju Shieldsu protiv kojeg je podignuta optužnica za pokušaj ubojstva, podmetanje požara, provalu i izbjegavanje uhićenja.

Lokalni mediji izvještavaju kako je Shields rekao policiji da boluje od shizofrenije te da trenutno ne uzima propisane lijekove. Poručio je i kako se probudio u subotu ujutro s “misijom”, kupivši benzin na obližnjoj benzinskoj postaji. Shields je policijskim službenicima također citirao Sveto pismo, osobito Otkrivenje, izrazivši svoje prigovore protiv Katoličke Crkve. Kako prenosi lokalni Ocala-News, navodno je izjavio i kako razumije posljedice svog čina, dodavši unatoč tome da je požar bio “odličan”. Sebe je pritom nazivao “kraljem”. Shields je, inače, već od prije poznat policiji.

Iz biskupije Orlando kojoj župa pripada pozvali su sve na molitvu: “Zahvalni smo Bogu što nitko nije ozlijeđen. Pridružujemo se molitvi za oca O’Dohertyja, župnika Kraljice Mira, naše članove hitnih službi i čovjeka koji je prouzročio ovu štetu. Daj da upoznamo mir Božji.”