Mladi ukrajinski nogometaš Mykhailo Mudryk (22), kojeg je engleski velikan Chelsea kupio za 100 milijuna eura u siječnju ove godine, oduševio je mnoge na društvenim mrežama, a razlog nije samo dobra igra protiv Fulhama u zadnjem kolu gdje je zabio svoj prvi pogodak za klub.

Naime internetom se proširila fotografija njegovih štitnika koje je nosio na utakmici, a koji imaju snažnu kršćansku poruku.

Na štitnicima se tako vidi engleska riječ can’t (ne mogu) kojoj prilazi Isus te uzima slovo na sebe kao križ i odnosi ga na brijeg koji označava Kalvariju. Slova koja ostaju čine riječ can (mogu).

Fotografiju je na društvenim mrežama prenio Fabrizio Romano, jedan od najcjenjenijih sportskih novinara kada su u pitanju nogometni transferi, a prikupila je više od 126 tisuća lajkova.

Inače, tema slike zapravo podsjeća na poznati biblijski redak iz Poslanice Filipljanima: “Sve mogu u Onome koji me jača” (Fil 4, 13).

Dodajmo kako je Mudryk jedan od najperspektivnijih ukrajinskih nogometaša te se deklarira kao pravoslavni kršćanin. Na utakmice često nosi ikone (dno jedne može se vidjeti i na fotografiji sa štitnikom) te otvoreno govori o važnosti vjere u svom životu. Također tetovirao je na tijelo i natpis “Only Jesus” (samo Isus).

💙✨ Mykhaylo Mudryk reveals his shin pads for Fulham game where he scored first goal!

…from 𝐜𝐚𝐧’𝐭 to 𝐜𝐚𝐧 🇺🇦

Objavljuje Fabrizio RomanoSrijeda, 4. listopada 2023.