Internetom se u utorak proširio video koji prikazuje muškarca iz skupine pro-choice aktivista kako kružnim udarcem ruši pro-life aktivistkinju Marie-Claire Bissonnette.

U videu koji je u kratkom roku postao ‘viralan’, napadnuta žena prvo s mobitelom prilazi Huntu i još dvije djevojke s pro-choice transparentima, nakon što je primijetila da je spomenuti muškarac markerom išarao natpise i jakne pro-life aktivista okupljenih na mirnom prosvjedu protiv pobačaja u Torontu.

Ubrzo se razvila rasprava o abortusu, nakon koje je Huntu očito “puk’o film” te je snažno udario Bissonnette koja je od siline udarca pala na pod zajedno s mobitelom. Na kraju snimke čuje se Hunt koji se pokušava opravdati da je samo namjeravao udariti njezin telefon.

Kako se video proširio, dotad nepoznati muškarac uskoro je imenovan, a njegov napad, osim prijavom policiji rezultirao je i otkazom na poslu.

Naime, kako prenosi portal LifeSiteNews, koji je objavio i spomenutu videosnimku, frizerski salon Noble Studio 101 u kojem je Hunt radio, na svom je Instagram profilu objavio kako je otpustio napadača.

“Došli smo do saznanja da je Jordan Hunt uhvaćen kamerom kako napada nevinu sudionicu na pro-life skupu. Ne odobravamo njegov postupak te je dobio otkaz”.

Predstavnica frizerskog salona za isti je portal istaknula kako u salonu rade “četiri snažne žene” te da “ne odobravaju bilo koju vrstu nasilja”.

“Svatko ima pravo na svoje mišljenje i različite načine razmišljanja, ali nasilje nije rješenje. (Hunt) neće više stupiti nogom u salon.”

Napadnuta djevojka je pak pozvala ljude da se mole za Hunta.

Podsjećamo kako se sličan napad prije nekoliko godina dogodio u centru Zagreba. Naime, na prosvjedu “Raskinimo vatikanske ugovore” koji su na zagrebačkom Cvjetnom trgu organizirale ateističke i sekularističke udruge, jedan je muškarac fizički napao, tada 77-godišnju, predsjednicu Hrvatskoga pokreta za život i obitelj, Ružicu Ćavar. Napadač, tada član Hrvatskih laburista, Neven Kovačić, osuđen je kasnije na godinu dana zatvora s trogodišnjim rokom kušnje.

Tino Krvavica | Bitno.net