Prije početka jučerašnjeg prosvjeda “Raskinimo vatikanske ugovore” kojeg su organizirale ateističke i sekularističke udruge na Cvjetnom trgu muškarac je fizički napao 77-godišnju predsjednicu Hrvatskoga pokreta za život i obitelj Ružicu Ćavar dok je skidala transparent s ograde pravoslavne crkve, objavio je narod.hr.

Pojedini mediji objavili su kako je ime muškarca Neven Kovačić i kako ga je nakon incidenta policija privela. Mediji su objavili i kako su se organizatori prosvjeda, udruga “Glas razuma – pokret za sekualrnu Hrvatsku”, distancirali od napadača i napomenuli kako nije povezan s organizatorima.

Podsjetimo, zahtjev prosvjeda na kojem se jučer okupilo stotinjak ljudi bilo je raskidanje ugovora RH sa Svetom stolicom, koji te udruge smatraju “netransparentnim i štetnim”.

Zahtjevi tih udruga dobro su poznati, kao i činjenica da je mali broj hrvatskih građana koji ih podržava, što se vidjelo i po jučerašnjem odazivu na dugo najavljivani prosvjed. Ono što je sada važno jest hoće li državne institucije i udruge koje imaju posao ukazivati na ugrozu ljudskih i ženskih prava reagirati priopćenjem i svratiti pozornost javnosti na ovaj vandalski čin nasilja nad ženom u godinama. Ili takvi štite prava samo onih ideološki podobnih?

Prenosimo video ovog incidenta kojeg je objavila stranica narod.hr

Bitno.net