Mostarsko-duvanjski biskup Petar Palić uputio je izraze sućuti varšavsko-praškom biskupu Romualdu Kaminskom u povodu smrti umirovljenog biskupa njegove biskupije i apostolskog vizitatora s posebnom ulogom za župu Međugorje nadbiskupa Henryka Hosera.

“U povodu smrti mons. Henryka Hosera, umirovljenog biskupa Biskupije varšavsko-praške i apostolskog vizitatora s posebnom ulogom za župu Međugorje, koja se nalazi u Mostarsko-duvanjskoj biskupiji, upućujem Vama, svećenicima i redovnicima i svim vjernicima Vaše biskupije iskrene izraze sućuti.

Nakon što sam prošle godine preuzeo službu mostarsko-duvanjskog biskupa, susreti koje sam imao s mons. Hoserom bili su ispunjeni bratskom susretljivošću i otvorenošću, te međusobnim razumijevanjem i uvažavanjem poslanja koje je svatko od nas imao na ovom području.

Cijelo vrijeme njegove bolesti i hospitalizacije, upućivali smo Gospodinu svesrdnu molitvu za njegovo ozdravljenje i njegov povratak zadaćama, koje mu je povjerila Sveta Stolica.

U povezanosti s Vama, svećenicima i vjernicima Biskupije varšavsko-praške, čiji je mons. Hoser bio pastir, Uskrslom Gospodinu upućujem svoju molitvu za dušu nadbiskupa Hosera. Ostat će mi u sjećanju kao revan pastir, koji se posvetio služenju Crkvi, a vjernicima nastojao biti blizu u duhu poniznosti i suosjećanjem.

Neka mons. Hoseru dobri Bog udijeli radost gledanja svoga lica, a svima nama daruje milost vjernog naviještanja Radosne vijesti i izgradnje Božjega kraljevstva”, istaknuo je biskup Palić.