Temelje crkvice blagoslovio je mostarski paroh Radivoje Krulj, starješina Saborne crkve u Mostaru i arhijerejski zamjenik episkopa zahumsko-hercegovačkog, koji pastoralno skrbi i za pravoslavne vjernike u duvanjskom kraju. Svečanosti je nazočio i duvanjski gvardijan fra Sreten Ćurčić.

Kako navodi lokalni duvanjski portal „Tomislavcity“ paroh Krulj istaknuo je da je prošle godine obnovljena i pravoslavna crkva Sv. Nikolaja u samom Tomislavgradu, te da se nada kako će ova filijalna crkvica u Mandinom Selu, posvećena Presvetoj Bogorodici, biti završena iduće godine kada Eparhija zahumsko-hercegovačka slavi 800. obljetnicu utemeljenja. Krulj je izrazio radost zbog blagoslova temelja, ali i nadu da će se nastaviti buduća bratska kršćanska ljubav i suradnja s fra Sretenom i duvanjskim franjevcima koji su ovom projektu dali punu podršku.

Duvanjski gvardijan Ćurčić naveo je primjer iz ne tako davne prošlosti kada su katolici iz njegova rodnog Brišnika pomagali izgradnju džamije u susjednim Omerovićima, a isto tako muslimani iz Omerovića davali su priloge za izgradnju crkve u Brišniku. Fra Sreten je izrazio sreću što može pridonijeti izgradnji boljeg svijeta i suživota te je najavio da će na sve načine pomoći izgradnju ove pravoslavne bogomolje koju doživljava i kao svoju.

Na upit novinarke portala „Tomislavcity“ što misli o protivljenju vodstva srpskoga naroda u Drvaru za izgradnju tamošnje katoličke crkve, paroh Krulj je odgovorio: “Onaj tko to sprječava ne može se nazvati kšćaninom. Mislim da trebamo biti otvoreni. Imao sam iskustva da budem svećenik, odnosno paroh iliti župnik kada je počinjala obnova u ratu srušene katoličke crkve u Nevesinju. Znam i na kakve smo probleme nailazili, ali sam prvi rekao i posvjedočio da je naša obveza obnoviti našu katoličku crkvu. Tako isto mislim za Drvar. Mislim da bi katolici Drvara trebali dobiti svoju crkvu i to poručujem s ovoga mjesta”.

IKA | Bitno.net