Kad je sa 16 godina stala pred žiri Američkog idola i izjavila kako je kršćanka koja svoj prvi poljubac želi sačuvati za brak, Moriah Peters naišla je na podsmijeh članova žirija među kojima je bila i poznata pjevačica Avril Lavigne.

“Idi, poljubi dečka, pa se vrati”, poručili su obeshrabrenoj djevojci prigovorivši joj kako želi biti presavršena.

No osam godina kasnije Moriah je dobila priliku života. Dobila je ulogu u filmu “Because of Gracia” u kojemu će utjeloviti srednjoškolku Graciju koja, baš poput nje, želi živjeti čistoću prije braka i zbog toga nailazi na izrugivanje i podsmijeh svojih školskih prijatelja i kolega.

Na svoje iskustvo s Američkog idola Moriah danas gleda drugačijim očima, shvaćajući ga kao važnu životnu lekciju.

– Kroz iskustvo na Američkom idolu shvatila sam da u različitim teškim životnim situacijama postoje trenutci koji nas oblikuju i vode prema svim onim prilikama koje nam se s vremenom otvaraju. Sa zahvalnošću gledam na to vrijeme, jer da nisam ostala bez te prilike, ne bih mogla doživjeti sva nevjerojatna kasnija iskustva  – kazala je 24-godišnja Moriah.

Uloga u filmu Toma Simesa za nju je izvanredna prilika za svjedočenje, a sličnosti s likom kojega utjelovljuje su toliko velike da je pomislila kako je priča nastala na temelju njezinih životnih svjedočanstava.

Film bi trebao imati premijeru sredinom rujna, a za distribuciju će se pobrinuti tvrtka ArtAffects Entertainment koja je ovaj posao vrlo uspješno odradila za Pasiju Mela Gibsona.

Suvlasnica tvrtke Margo Lange svjesna je kako je riječ o “malom” filmu, ali istovremeno i filmu koji može dotaknuti mnoge gledatelje.

– Želimo promovirati dobre filmove s dobrim porukama – kazala je Margo.

Dodajmo kako je Moriah Peters prije nekoliko godina dočekala svoj prvi poljubac na vjenčanju s Joelom Smallboneom.

Pogledajte trailer filma “Because of Gracia”!

Miodrag Vojvodić | Bitno.net