ATRAKCIJA NA FLORIDI

Misterij ogromnog drvenog križa kojeg je ocean izbacio na jednu plažu na Floridi

Križ je dugačak oko šest metara te je prekriven algama i školjkama

Foto: Facebook/ Ocean Manor Beach Resort

Početkom ovog mjeseca u blizini američkog grada Fort Lauderdalea, koji se nalazi na Floridi, more je na plažu izbacilo ogroman križ. Križ je dugačak oko šest metara i prekriven je algama i školjkama, donosi Aleteia.

Križ je pronašao Greg Gay, za kojeg pojedini mediji pišu da je vlasnik lokalnog odmarališta a drugi da je ovdje boravio na praznicima. Kaže kako je u jednom trenutku ugledao kako u moru nešto plovi. Odmah je uskočio u more i drveni predmet, uz pomoć drugih ljudi, izvukao na obalu. „Nisam mogao vjerovati što sam ugledao. Na plaži sam se stvorio u pravom trenutku. Da sam došao 10 minuta kasnije ili ranije, ne bih ugledao križ u moru“, svjedoči Greg.

Fotografije drvenog križa su brzo postale viralne, a drveni objekt se nametnuo u turističku atrakciju. Jedan dio komentatora ispod objave na Facebooku vjeruje kako je križ neka vrsta znaka, odnosno apokaliptične poruke, dok drugi smatraju kako se radi o dijelu jarbola nekog broda. Ipak, teorija, koja bi mogla biti bliska istini jest da je križ pripadao jednoj crkvi u Portoriku koja je bila pogođena uraganom u rujnu 2017.  Službenog priopćenja o kakvom se križu radi i njegovu podrijetlu još uvijek nema.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 

Went out this morning to see how our cross was doing. It looks like the sea giveth and the sea taketh away. It’s a shame no one is saving the cross.

Objavljuje Greg Gay u Nedjelja, 3. veljače 2019.

Rašeljka Zemunović | Bitno.net


Dragi čitatelji, ovisimo o vama i računamo na vas i vašu pomoć! Podržite naše djelovanje članstvom u Klubu prijatelja! Doznajte više na ovom linku!

Objavljeno: 23. veljače 2019.

Možda vam se svidi