Početkom ovog mjeseca u blizini američkog grada Fort Lauderdalea, koji se nalazi na Floridi, more je na plažu izbacilo ogroman križ. Križ je dugačak oko šest metara i prekriven je algama i školjkama, donosi Aleteia.

Križ je pronašao Greg Gay, za kojeg pojedini mediji pišu da je vlasnik lokalnog odmarališta a drugi da je ovdje boravio na praznicima. Kaže kako je u jednom trenutku ugledao kako u moru nešto plovi. Odmah je uskočio u more i drveni predmet, uz pomoć drugih ljudi, izvukao na obalu. „Nisam mogao vjerovati što sam ugledao. Na plaži sam se stvorio u pravom trenutku. Da sam došao 10 minuta kasnije ili ranije, ne bih ugledao križ u moru“, svjedoči Greg.

Fotografije drvenog križa su brzo postale viralne, a drveni objekt se nametnuo u turističku atrakciju. Jedan dio komentatora ispod objave na Facebooku vjeruje kako je križ neka vrsta znaka, odnosno apokaliptične poruke, dok drugi smatraju kako se radi o dijelu jarbola nekog broda. Ipak, teorija, koja bi mogla biti bliska istini jest da je križ pripadao jednoj crkvi u Portoriku koja je bila pogođena uraganom u rujnu 2017.  Službenog priopćenja o kakvom se križu radi i njegovu podrijetlu još uvijek nema.

Went out this morning to see how our cross was doing. It looks like the sea giveth and the sea taketh away. It’s a shame no one is saving the cross.

Objavljuje Greg Gay u Nedjelja, 3. veljače 2019.

Rašeljka Zemunović | Bitno.net