U milanskoj katedrali Uznesenja Blažene Djevice Marije 12. kolovoza muškarac naoružan nožem uzeo je jednoga od zaštitara kao taoca te mu je prijetio dok ga policija nije savladala, objavio je Avvenire.

Policijska ophodnja prišla je muškarcu koji je sjedio na stubama ispred katedrale te ga je zatražila dokumente. Odgovorio je da je Egipćanin i da ima 26 godina. Zatim je pobjegao u katedralu prošavši preko svih kontrolnih točaka na glavnom ulazu. Oglasio se alarm te je policija evakuirala i okružila katedralu.

U međuvremenu, muškarac je pobjegao iza oltara gdje je uzeo zaštitara kao taoca. Prijetio mu je nožem s oštricom od 10 centimetara. Policija je započela pregovore te ga je, na trenutak mu omevši pažnju, nakon 8 minuta, uspješno savladala.

Policija u prvim ispitivanjima nije razumjela gdje muškarac živi. Govorio je kako živi u katedrali te da se zove Cristiano. Istražitelji nisu uvidjeli elemente koji bi upućivali na teroristički čin. Identitet muškarca još uvijek se istražuje. Optužen je za otmicu, bježanje policiji te posjedovanje hladnog oružja, objavio je.

*Upozorenje: Neki mogu sadržaj videa smatrati uznemirujućim