Stephen Curry jedan je od najboljih svjetskih košarkaša koji trenutno sa svojim Golden State Warriorsima pokušava doći do četvrte titule NBA prvaka.

Istovremeno, riječ je o igraču koji se ne srami svoje kršćanske vjere te bez zadrške govori o Božjem utjecaju na svoj život.

Ipak, Stephenov život u jednom je trenutku visio o koncu, a o tome je u svojoj knjizi Snažna ljubav: Bilješke o obitelji, vjeri i svrsi progovorila njegova majka Sonya koja je prije 34 godine naumila pobaciti svojeg sina, prenosi Aleteia.

Sonya je napisala kako je već kao srednjoškolka jedanput pobacila te je nakon toga ponovno zatrudnjela, ovog puta noseći malenog Stephena.

U trenutku kada je bila na ulazu u kliniku Planned Parenthooda osjetila je, kako kaže, zahvat Duha Svetoga:

„Bog je imao plan za to dijete. Moglo je ne biti Stephena. Da sam prošla kroz to ne bi bilo Wardella Stephena Curryja II.”

Sam košarkaš više je puta naglašavao važnost majčine uloge za njegov razvoj i njegovu vjeru. „Od samog početka mama je bila stijena ohrabrenja, vjere discipline i zahvalnosti za mene i moju braću i sestre“, kazao je jednom prilikom Curry.

A majka je zaslužna i za način na koji američki košarkaš prije svake utakmice dadje slavu Bogu:

“Udarim se u prsa i pokažem prstom prema nebu, to simbolizira da moje srce pripada Bogu, to je nešto što smo majka i ja osmislili dok sam bio na fakultetu. Činim to uvijek kada izađem na parket kao podsjetnik za koga igram. Ljudi bi trebali znati koga predstavljam i zašto sam to što jesam, a to je zbog mojeg Gospodina i Spasitelja”, ispričao je Curry 2015. godine na dodjeli za najboljeg igrača sezone.

Američki košarkaš poznat je i po humanitarnom radu. Uključen je u rad brojnih dobrotvornih organizacija, a sa svojom suprugom Ayeshom pokrenuo je i zakladu koja pomaže prehraniti djecu iz siromašnih obitelji te im pružiti obrazovne mogućnosti.