Medicinska sestra iz Indianapolisa koja radi na odjelu za neonatalnu njegu učinila je nesvakidašnji čin ljubavi kada je odlučila posvojiti 14-godišnju majku i troje njezine djece, prenosi Today.

45-godišnja Katrina Mullen uočila je mladu majku Shariyju Small koja je rodila troje nedonoščadi u 26. tjednu trudnoće. Medicinsku sestru je zabrinulo što tijekom petomjesečnog boravka u bolnici Shariyja i njenih troje mališana nisu primili nikakvu pažnju od ostatka obitelji.

Katrina je odlučila pristupiti napuštenoj majci, a povezala ih je činjenica da je i ona zatrudnjela kao tinejdžerica te je svoje dijete dala na posvajanje.

Nakon što je Shariyja zajedno s djecom otpuštena iz bolnice, Katrina je odlučila održavati prijateljstvo između njih znajući da obiteljska situacija mlade majke nije idealna.

“Pomagala bih joj kad je plakala i bila shrvana. Nisam to mogla popraviti, ali bih je slušala i podržavala je govoreći: ‘Možeš ti to’”, ispričala je Katrina dodavši: “No, postajala sam sve zabrinutija vezano za podršku koju je dobivala tamo gdje je bila. Nisam mogla shvatiti zašto me tako često zove.”

Naposljetku je odlučila posjetiti Shariyju u stanu kod njezinih rođaka gdje je zatekla uvjete koji nisu bili prikladni za podizanje djece.

Dodatni problem bio je u tome što je jedno od troje djece imalo zdravstvene probleme zbog kojih se nije moglo normalno razvijati.

U cijelu situaciju se uključila socijalna služba koja je nakon intervencije kontaktirala Katrinu i ponudila joj da preuzme skrb za Shariyju i njezinu djecu.

Iako je kod kuće imala troje svoje djece od 7 do 16 godina, uz dvoje koja su već napustila dom, Katrina je velikodušno prihvatila pobrinuti se za novopečenu majku i njezine trojčeke.

“Znala sam da bi bilo nemoguće pronaći udomiteljski dom koji bi primio sve četvero. Nitko neće htjeti uzeti mamu tinejdžerku i njezine prerano rođene trojke”, rekla je Katrina o svojoj odluci.

Nakon udomiteljskog razdoblja od 668 dana, ranije ove godine Katrina je napokon i službeno postala posvojiteljica Shariyje i troje njezine djece.

Zahvaljujući izvanrednoj velikodušnosti i suosjećajnosti ove medicinske sestre, mlada mama se nada da će u budućnosti postati socijalna radnica i pomagati drugima.