“Gospodine Isuse, ljubimo te i klanjamo ti se! Ti si naš posebni prijatelj! Dobro nam došao, Isuse. Hvala ti što si došao i darovao nam samoga sebe. Ojačaj nas kako bismo posvuda svjedočili tvoju ljubav. Spremni smo, Gospodine Isuse, pokazati koliko nam je stalo… Spremni smo nositi tvoju ljubav u svoje domove i po cijelom svijetu!”

Ova prekrasna molitva objavljena je na Facebook stranici Župe svetog Franje u Alepu, prigodom prve pričesti koju je prošle nedjelje proslavila kršćanska zajednica u ovom ratom napaćenom sirijskom gradu. Unatoč patnji i stradanjima, njihova vjera nije malaksala, a snaga i odvažnost njihovih pastira nadahnuće je brojnim umornim kršćanima Zapada.

“Mir u Alepu još uvijek nije postignut… Nije tajna da se situacija u Siriji pogoršava, a iz dana u dan slušamo buku oružja i izjave koje potiču rat i smrt, a ne mir i život. No mi nastavljamo moliti! Naša priča u Siriji nije završila”, poručio je župnik fra Ibrahim Sabbagh.

I dok gledamo ove prekrasne fotografije koje svjedoče o snazi vjere ovog napaćenog naroda, molimo za njih i njihove pastire, da im Gospodin da snage, te rasvijetli pamet i srca onih u čijim rukama leži politička odgovornost, kako bi na Bliskom istoku konačno zavladao mir i započela njegova materijalna i duhovna obnova.

Miodrag Vojvodić | Bitno.net