Katolički biskupi u saveznoj državi Kerali, koja se nalazi na jugozapadu Indije, odlučili su udovicama pružiti nadu za novi život, donosi The New Indian Express.

Povjerenstvo za obitelj Vijeća katoličkih biskupa Kerale (KCBC) pokrenulo je internetsku stranicu za vjenčanja, koja će imati posebnu opciju za registraciju udovica. Tajnik Povjerenstva za obitelj, otac Paul Madassery, kaže kako se udovice vrlo rijetko ponovno udaju, čak i kada su vrlo mlade, pa onda provode duge godine u samoći.

“Društvo udovicama čak propisuje način odijevanja na određenim okupljanjima. Moramo znati da su one ljudska bića koja nikako ne smiju biti diskriminirana. Želimo promijeniti percepciju udovica u našem društvu”, kaže otac Madassery.

Dodao je kako se udovice mogu registrirati na internetskoj stranici i tako napraviti prvi korak prema svome novome životu. KCBC će također pokušati doznati ukupan broj katoličkih udovica u Kerali.

“Budući da prvi put prikupljamo takve podatke, za dovršetak popisa trebat će nam najmanje godina dana. Tražit ćemo od biskupija da nam dostavi popis udovica iz svake župe”, objašnjava. Također se planiraju tzv. susreti udovica na kojima će žene razmjenjivati svoje osjećaje, ali i doznati brojne korisne informacije.

“Postoje udovice s niskim primanjima, koje ne znaju da imaju pravo na financijsku pomoć od vlade, pa ih želimo obrazovati kako bi iskoristile sve mogućnosti”, završava otac Madassery.

Rašeljka Zemunović | Bitno.net