Nadbiskup Lahorea u Pakistanu Sebastian Shaw pozvao je vjernike da izbjegavaju pjevanje psalama i drugih liturgijskih napjeva u kojima se hvali Izrael, zbog bojazni od napetosti nakon izbijanja sukoba na Bliskom istoku.

Mons. Sebastian Shaw strahuje od negativnih reakcija u većinski muslimanskom Pakistanu, prenosi KNA izjavu što ju je objavila azijska tiskovna služba UCAnews.

Većina muslimana rat između Hamasa i Izraela smatra islamsko-židovskim obračunom, te bi stoga svaka naznaka podrške kršćana Državi Izrael mogla dovesti do neprijateljskih reakcija, poručio je nadbiskup Lahorea u pakistanskoj pokrajini Punjab.

Od oko pet milijuna kršćana u Pakistanu, više od 80 posto živi u Punjabu. No u toj je regiji također zabilježena i najveća stopa nasilja i progona nad kršćanima.

Mons. Sebastian Shaw naložio je crkvenim zborovima u nadbiskupiji da „trenutačno ne pjevaju proizraelske psalme“. Povrh toga, zatražio je od katolika koji se koriste društvenim mrežama da ne objavljuju proizraelske sadržaje, odnosno da takve objavljene materijale odmah izbrišu.