Katolička crkva u New Jerseyu je krajem prošloga tjedna sahranila dvoje novorođenčadi koji su prije nekoliko mjeseci pronađeni mrtvi u reciklažnom centru, piše CNA.

Manja skupina vjernika i predstavnika gradskih vlasti okupila se 8. svibnja na sprovodu na katoličkom groblju svetog Petra u New Brunswicku. Na sprovodu su bili prisutni biskup James Checchio iz Metuchena i gradonačelnik New Brunswicka James Cahill.

„Dok pokušavamo shvatiti ovu strašnu tragediju, pozivam sve vjernike i ljude dobre volje na molitvu na ovu novorođenčad, ali i njihove roditelje, kako bi iskusili iscjeljenje od svoje pogrešne i tragične odluke“, naglasio je biskup Checchio. Dodao je kako nas ovaj događaj opominje da je svaki čovjek napravljen na sliku Božju te da svaki život treba braniti od začeća do njegove prirodne smrti.

„Kao Crkva, mi moramo nastaviti braniti svetost ljudskog života kako bismo se prema svakoj osobi, bez obzira na to koliko je stara, odnosili dostojanstveno i s brigom, što ovoj novorođenčadi nije bilo omogućeno“, dodao je biskup.

Dvije bebe pronađene su 19. veljače ove godine u reciklažnom centru. Obdukcijski zapisnik još nije objavljen, pa nije poznato jesu li bebe bile u srodstvu.

„Budući da istraga još uvijek traje, nisu nam poznate sve okolnosti gubitka ovih dragocjenih života, ali smrt svake bebe uvijek je iznimno potresna“, izjavila je Jennifer Ruggiero, voditeljica biskupijskog Ureda za ljudski život i dostojanstvo.

Ruggiero je podsjetila na zakonsku regulativu koja roditeljima dozvoljava legalno i anonimno ostaviti dijete, u starosti do 30 dana, u bilo kojoj bolnici, policijskoj ili vatrogasnoj postaji i ambulanti. Roditelji neće biti uhićeni ako nisu vidjljivi znakovi namjernog zlostavljanja djeteta.