Kardinal Malcolm Ranjith, nadbiskup Colomba, izjavio je na jučerašnjoj tiskovnoj konferenciji kako se neće sastati s kandidatima za predsjedničke izbore dok se ne objave rezultati istrage o terorističkim napadima koji su prošlog Uskrsa odnijeli stotine života.

Kardinal je poručio i kako postoji jasna namjera da se sakrije istina jer još uvijek nisu kažnjeni svi odgovorni, prenosi Colombo Gazette.

“Ne želimo da Vlada ili političari koriste ovaj incident za skupljanje bodova već kako bi se ujedinili i poduzeli konkretne mjere.”

Šrilankanski prelat istaknuo je da čak niti opozicija nije pokazala interes za rješavanje ovog pitanja te da nadolazeći izbori služe kako bi se odvratila pažnja od uskršnjih terorističkih napada.

Mediji prenose i Ranjithovu izjavu kako narod želi pravdu, a ne izbore.

Podsjećamo, uskršnji napad na crkvu sv. Ante i nekoliko hotela na Šri Lanci, odnio je 259 života. Istragu zločina, za koji su optužene domaće islamističke snage, moguće povezane s ISIL-om, od početka prate kontroverze.

Naime, u javnost su procurile informacije kako su šrilankanske vlasti ignorirale informacije o mogućem terorističkom djelovanju koje su im prije napada ustupile indijske obavještajne službe. Slučaj je rezultirao s uhićenjem nekoliko visokih vladinih dužnosnika.

Tino Krvavica | Bitno.net