TUŽNE BROJKE

Krvavi Uskrs na Šri Lanki: U terorističkim napadima 176 djece ostalo bez jednog ili oba roditelja

Kardinal Ranjith je izjavio kako će se njegova nadbiskupija usredotočiti na pomaganje djeci koja su traumatizirana zbog napada

U terorističkim napadima na crkve u Šri Lanki prošloga Uskrsa čak je 176 djece izgubilo jednog ili oba roditelja. U tim je napadima, inače, ubijeno 258 ljudi, a ozlijeđeno je njih 500. U napadima je sudjelovalo sedam bombaša samoubojica.

Katolička Crkva u toj zemlji ulaže velike napore kako bi pomogla ispaćenom narodu i kako bi se život vratio u normalu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kardinal Malcolm Ranjith je tijekom boravka u Rimu, kako donosi Daily Mirror, izjavio da brigu o obnovi oštećenih sakralnih prostora vodi vlada Šri Lanke.

Dodao je kako će se njegova nadbiskupija usredotočiti na pomaganje djeci koja su traumatizirana zbog napada. Kardinal je u Rimu izvijestio papu Franjo o svemu što se dogodilo, ali i naporima koje Crkva ulaže za one koji trpe zbog ove tragedije.

OVDJE možete pročitati tekst o kipu Uskrslog Isusa poprskanog krvlju mučenika, odnosno o fotografiji koja je postala simbolom pokolja u Šri Lanki.

Rašeljka Zemunović | Bitno.net

Objavljeno: 26. lipnja 2019.

Ovaj članak objavljen je u sklopu projekta Vjersko informiranje koji je sufinanciran sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

Možda vam se svidi