Kardinal Raymond Leo Burke više nije na respiratoru, napustit će jedinicu intenzivnog liječenja te će borbu protiv COVID-a nastaviti na bolničkom odjelu, javlja CNA.

U službenom priopćenju, koje je objavljeno na Twitteru, piše kako je kardinal telefonski razgovarao sa svojom sestrom i izrazio zahvalnost svima koji su ga pratili molitvama.

„Njegova obitelj se i dalje preporuča u vaše molitve za kardinalov potpuni oporavak. Zahvalni su Bogu za iznimnu medicinsku skrb koju je kardinal primio od liječnika i medicinskih sestara koji su se s velikom posvećenošću brinuli o njemu“, stoji u priopćenju.

Kardinal Raymond Leo Burke je 10. kolovoza potvrdio da je pozitivan na koronavirus, a 14. kolovoza završio je na respiratoru-

Inače, 73-godišnji kardinal se o svojoj bolesti prvi put oglasio također na Twitteru kada je napisao: “Hvaljen budi Isus Krist! Želim vas obavijestiti da sam pozitivan na virus COVID-19. Hvala Bogu, ugodno se odmaram i primam izvrsnu liječničku skrb. Molim vas da molite za mene dok počinjem s oporavkom. Vjerujmo božanskoj Providnosti. Neka vas Bog blagoslovi.” Na taj je način okončao špekulacije o njegovom zdravstvenom stanju koje su se pojavile prethodnih dana.