Američki hip-hop pjevač Kanye West, koji je nedavno najavio svoju predsjedničku kampanju, ovoga je vikenda održao skup u gradu Charlestonu u Južnoj Karolini, na kojem se dotaknuo teme pobačaja i  održao vrlo emotivan pro-life govor, piše ChurchPop.

Tijekom govora je priznao kako je pokušao nagovoriti Kim Kardashian West na pobačaj, zbog čega sada žali, ali je istovremeno i zahvalan Gospodinu koji mu je, kako kaže, rekao da zadrži dijete. „Kim je donijela North na svijet, čak i kada ja to nisam htio. Ustala je i zaštitila to dijete“, poručio je pjevač. „Rekla mi je da je trudna, pa smo nakon toga mjesec, dva, tri pričali kako nećemo zadržati to dijete“, izjavio je Kanye West.

„Držala je tablete u rukama. Znate, one pilule koje uzmete pa djeteta više nema. Sjedim sam u Parizu, a na sebi imam kožne hlače. Gledam u laptop i prepun sam tih nekih kreativnih ideja o novom modelu tenisica, novoj pjesmi… Na ekranu je sve crno-bijelo. Bog mi je tada rekao: ‘Ako uništiš moju viziju, ja ću uništiti tvoju.’ Nazvao sam svoju suprugu i rekao da ćemo zadržati bebu“, priznao je pjevač.

U govoru je spomenuo ljude u pedesetima koji nemaju djecu i nikada nisu osjetili radost zbog dolaska djeteta na svijet. „Čak i ako se nakon ovog govora moja supruga odluči rastati od mene… Ona je donijela North na svijet, kada ja to nisam želio. Ustala je i zaštitila to dijete.“

Reper je također priznao kako je njemu život također spasila majka. „Znate li tko je još zaštitio dijete? Što mislite tko je prije 43 godine zaštitio dijete? Moja majka! Moj otac je htio da me pobaci. Nikada ne bi bilo Kanyea Westa jer je moj otac bio ‘prezauzet’.”

Početkom ovoga mjeseca Kanye West je osudio Planned Parenthood kao demonsku organizaciju koja je pod utjecajem bijelih supremacista. “Klinike Planned Parenthooda su bijeli supremacisti postavili u gradove kako bi obavljale vražji posao”, rekao je američki pjevač, referirajući se na optužbe da najveći američki lanac klinika za pobačaje usmjerava svoje međunarodno djelovanje prema pripadnicama crne rase.