José María Postigo preminuo otac 18 djece

José María Postigo, otac španjolske obitelji Postigo-Pich u kojoj je rođeno 18-ero djece i koja je postala poznata nakon što je njegova supruga napisala knjigu o iskustvu odgajanja višečlane obitelji, preminuo je jučer u Barceloni nakon kratke i teške bolesti.

Kako su izvijestili mediji, José María, zvani Chema, umro je uz svoju suprugu, okružen njihovom djecom. Prije nekoliko tjedana dijagnosticiran mu je rak jetre, a terapija, nažalost, nije dala rezultate.

Katalonac i supruga Rosa Pich-Aguilera Roca bili su u braku 24 godine. Vjenčani kad je njenom suprugu bilo 28, a njoj 23 godine, htjeli su ostvariti želju za velikom obitelji, u kakvima su i sami odrastali.

Međutim, nije im u tome bilo lako. Prva kći rođena je s teškom bolešću srca i liječnici su govorili da neće doživjeti tri godine, no živjela je dvadeset dvije godine. Iduće dvoje djece umrlo im je zbog istih problema sa srcem, ali par nije odustao – rodilo im se još 15-ero djece.

Bili su obitelj s najviše djece koja se školuju. BBC je o njima snimio dokumentarac pod nazivom “Najveća obitelj na svijetu”, a Rosa je napisala knjigu “Kako biti sretan s 1, 2, 3… djece?” koja je prevedena i u Hrvatskoj.

Bili su par koji je bio duboko u vjeri, povezani s Opusom Dei.

Rosa je nedugo nakom smrti supruga napisala na internetu:

“Bog je naš otac. Dobri otac iako ga ponekad ne razumijemo. Prije sat vremena Chema se zauvijek preselio na nebo. Mi ne znamo uvijek što je to Bog pripremio za nas vjerne. Želim vam svima zahvaliti na potpori, molitvama i emocijama. Ako smo uspjeli proći kroz ovakvu situaciju u miru, bilo je to jer se puno ljudi molilo za nas. I dalje računamo na vaše molitve. Hvala vam!”

Pokoj vječni daruj mu, Gospodine!

Tino Krvavica | Bitno.net