Glasina koja se širi internetom, a zbog koje su nam se javili uznemireni čitatelji, tvrdi da je Hello Kitty, jedna od svjetski prepoznatljivih ikona masovne kulture, ustvari djelo Sotone. Čovjek (u nekim verzijama riječ je o ocu, u nekima o majci) je imao bolesno novorođenče (prema nekim verzijama dvanaestogodišnju djevojčicu bolesnu od raka) i zavjetovao se Sotoni da će, ako mu ozdravi dijete, napraviti lutku za kojom će cijeli svijet poludjeti, a koja će biti sredstvo sotonskog utjecaja na najmlađe. Tako je na osnovi pakta s paklenskim silama, a u suradnji s japanskom tvrtkom Sanrio, nastala Hello Kitty, čiji lik danas krasi mnoštvo proizvoda. Hello Kitty, tvrdi se dalje, i nije pravi naziv mačkice, nego je njezino izvorno ime “HELL o Kitty”. Prema drugoj verziji, Kitty “na kineskom” (sic!) znači demon, pa bi naziv mačkice bio ustvari pozdrav Sotoni. Dalje nastavlja obrazlagati kako je ružičasta boja koja se vezuje uz Hello Kitty zapravo inicijacija djece u seksualnu sferu, te da je to istovremeno i boja New agea itd.

Provjeravajući navedene informacije lako je utvrditi da u njima nema nimalo istine. Poznata web-stranica Snopes.com koja se bavi razotkrivanjem urbanih legendi, internetskih glasina i sličnih suvremenih fenomena, u svom članku naslovljenom ‘Hello Kitty, Good-Bye Soul’ detaljno objašnjava kako je riječ o glasini koja je potpuno lažna. Fama o Kitty kao sredstvu sotonističke zavjere nije nikakva novost, vidljivo je iz tog članka. Podrijetlo glasine seže još u 2008. godinu i vezuje se uz jedan e-mail na španjolskom jeziku, koji se ubrzo pretvorio u internetsku “forvardušu” proširenu u mnogim zemljama, a povremeno se pojavi i kao video na YouTubeu, panično upozorenje na ponekom online forumu itd. Glasina se tako proširila i hrvatskim društvenim mrežama, gdje su se uz upozorenja mogle vidjeti i preporuke: „Ako imate neki od tih proizvoda, spalite ih.“

Ukratko, Hello Kitty je jedan od mnogobrojnih komercijalnih proizvoda i brendova japanske tvrtke Sanrio, nastao 1974. godine i nema nikakvu okultnu pozadinu. Naravno da bi se moglo kritički govoriti o konzumerizmu, psihologiji marketinga, masovnoj histeriji i drugim pojavama potrošačkog društva vezanim uz fenomen Hello Kitty, ali povezivanje sa sotonizmom je sasvim neutemeljeno i neistinito, jednako kao što je neistinito i to da na kineskom (odnosno bilo kojem od jezika u Kini) ili na japanskom Kitty znači demon.

K.S. | Bitno.net

[facebook]Želiš li i dalje biti na izvoru istinitih informacija – klikni like[/facebook]