Napadnuto je sjemenište u Burkini Faso, gdje je desakralizirano raspelo i ukraden automobil, izvještava Papinska zaklada Pomoć Crkvi u nevolji (ACN).

Papinska zaklada Pomoć Crkvi u nevolji izvijestila je kako su sjemenište sv. Kisita iz Bouguija napali „neidentificirani naoružani ljudi“ prošlog četvrtka.

U incidentu nitko nije stradao, ali je velika materijalna šteta nanesena sjemeništu koje se nalazi u biskupiji Fada N’Gourma, u istočnoj Burkini Faso.

Lokalni su izvori rekli ACN-u kako su vidjeli skupinu džihadista koji su motorima ušli u sjemenišni kompleks oko 20 sati te se zadržali oko sat vremena.

Zapaljene su dvije spavaće sobe, učionica i jednu vozilo, a još je jedno ukradeno.

ACN je izvijestio kako je oružana skupina uništila raspelo, rekavši sjemeništarcima kako ne žele vidjeti križeve. Sjemeništarcima je rečeno i neka odu, te im je zaprijećeno da ako se vrate će biti ubijen svatko tko se nalazi u tim prostorijama.

Uslijed napada, sjemeništarci su poslani kući na tjedan dana, iščekujući daljnji razvoj događaja. Lokalni stanovnici mjesta Bouguija izrazili su strah i želju za odlaskom nakon napada. Zaklada je zatražila molitve za sve sjemeništarce, odgojitelje i ljude Burkine Faso.

U sjemeništu inače boravi 146 maloljetnih sjemeništaraca srednjoškolske dobi i 7 odraslih odgojitelja.