Priopćenje koje je objavljeno na stranicama Katoličke tiskovne agencije prenosimo u cijelosti:

Nakon što je jedan portal objavio informaciju o odgovoru kardinala Vinka Puljića, nadbiskupa metropolita vrhbosanskog, na službeni upit iz jedne državne institucije, a što su potom preuzeli brojni medij, iz Ureda nadbiskupa metropolita vrhbosanskog Vinka Puljića priopćili su da je netočna informacija na spomenutom portalu da je „kardinal Puljić pisao državnim institucijama Bosne i Hercegovine“. Međutim točno je da je kardinal Puljić uputio odgovor jednoj državnoj instituciji mjerodavnoj za ljudska prava na njezin upit. Također je točno da se, bez ikakve namjere i u žurnom pisanju, dogodila tiskarska pogrješka te da je, umjesto člana Predsjedništva gospodina Džaferovića napisano ime gospodina Izetbegovića. Budući da u spomenutoj instituciji jako dobro znaju, tko koju službu obnaša, njima je sasvim jasno da je riječ o nenamjernoj tiskarskoj pogrešci. Ovom prigodom iz Kardinalova Ureda upućuju ispriku gospodinu Džaferoviću i gospodinu Izetbegoviću.

Kada je riječ o sadržaju pisma, iz Kardinalova Ureda priopćili su da ne žele objavljivati spomenuto pismo jer ono nije bilo namijenjeno javnosti nego samo mjerodavnoj osobi iz naslovljene institucije i to kao kratki odgovor na njihov službeni upit. Oni koji, iz samo njima znanih razloga, nisu htjeli objaviti cjelovito pismo nego su napravili vlastitu konstrukciju, mogu objaviti cjeloviti dopis ili objasniti zašto to nisu učinili.

I bez citiranja nekih rečenica nije teško zaključiti kako se ovih dana osjeća kardinal Puljić i brojni katolici u glavnom gradu Bosne i Hercegovine. Kao odgovor u vezi s tim, iz Kardinalova Ureda podsjećaju na današnju Izjavu biskupa Biskupske konferencije BiH.

Podsjećamo, portal Faktor.ba objavio je danas informaciju kako je Kardinal Vinko Puljić pisao državnim institucijama Bosne i Hercegovine zbog mise za bleiburške žrtve koja se u subotu, 16. svibnja, treba održati u sarajevskoj katedrali. Prema njihovim navodima, kardinal je u pismu poručio kako je njemu i drugim katolicima ugrožen život zbog klime netrpeljivosti koja je nastala.