Nakon što je talijanski dnevni list “Il libero Quotidiano” objavio vijest kako je poznato marijansko svetište Lourdes manjak u svojoj blagajni odlučilo zakrpati privlačenjem istospolnih parova kojima bi u lurdskoj špilji na Valentinovo 2019. godine uz poseban blagoslov bilo omogućeno “zavjetovati se na vječnu ljubav”, iz Svetišta je stiglo priopćenje kojemu su navodi iz spomenutog članka prozvani “lažnima i obmanjujućima”.

“Ovaj članak koji potpisuje novinar Renato Farina nadahnut je jednim jedinim izvorom, a to je članak iz francuskog dnevnog lista Le Figaro koji sadrži lažne i obmanjujuće informacije o Lurdskom svetištu. Autor članka objavljenog u listu Le Figaro, koji se potpisao pseudonimom, nikada nije kontaktirao Svetište ili nastojao poduzeti primjerene korake kako bi iznio istinu”, stoji u priopćenju.

Iz Svetišta upozoravaju kako je riječ o “pseudo-novinarstvu” kojemu je cilj širenje neprovjerenih i lažnih informacija”, što je u današnje vrijeme očito postalo sve češća praksa, a zbog čega će pokrenuti i pravne korake kako bi potvrdili istinu.

U svojem priopćenju, iz lurdskog su svetišta naglasili kako cilj njihova postojanja nije “punjenje blagajne”, već “prihvaćanje hodočasnika koji se okupljaju na molitvu i traže milost, obraćenje ili ozdravljenje”. Nakon 160 godina svoje povijesti, lurdska špilja i dalje je “katoličko svetište, a njegovo pastoralno djelovanje u potpunom je skladu s učiteljstvom Crkve, te otvoreno svim ljudima”, navodi se u priopćenju.

Miodrag Vojvodić | Bitno.net