Godina milosrđa približava se svome kraju, a kolumbijski svećenici odlučili su svojim vjernicima još jednom posvjedočiti i približiti Božje milosrđe. Nadahnuti riječima pape Franje koji je Crkvi poručio da izađe na ulice i bude znak Božje prisutnosti na svakome mjestu, gotovo 120 svećenika okupljenih na svećeničkom nogometnom prvenstvu povezalo je ugodno s korisnim i nakon zabavnog natjecanja na nogometnom terenu, dva dana posvetilo ispovijedanju u trgovačkom centru Gran Estacion Mall, piše CNA.

I dok su jedni s čuđenjem promatrali svećenike, drugima je njihova prisutnost bila pravi poticaj te su strpljivo čekali u redu za ispovijed.

Za Gladys Lopez bila je to prigoda za skidanje tereta koji je nosila na duši.

“Bog ti daje priliku očistiti savjest i ukloniti ono što te opterećuje i gura prema dolje u tvom životu. To je prigoda koju svatko treba iskoristiti”, kazala je Gladys.

A dokaz kako je ova inicijativa kolumbijskih svećenika pun pogodak dokazuje i primjer Luz Estelle Rey koja se nakon dugo godina konačno ispovjedila i “ponovno zadobila mir”.

Nakon ispovijedanja u trgovačkom centru, svećenici su pohodili i zatvor u Bogoti kako bi i zatvorenicima približili Božju ljubav i milosrđe.

Midorag Vojvodić | Bitno.net