MANCHESTER UNITED

Nekadašnji nogometaš ‘Vragova’ postaje dominikanski svećenik

Bivši nogometaš Manchester Uniteda Phil Mulryne, poznate stihove navijačke pjesme “Glory, glory Man United” uskoro će zamijeniti još poznatijim riječima drevnog crkvenog himna “Glory to God in the Highest” (Slava Bogu na visini).

Dominicans.ie, igrač manchester uniteda postao svećenik

Foto: Dominicans.ie

Nekadašnji sjevernoirski nogometni reprezentativac i suigrač Ryana Giggsa i Davida Beckhama u slavnom engleskom klubu, uskoro će biti zaređen za svećenika.

Ovaj 38-godišnji Irac svoju nogometnu karijeru započeo je 1994. godine u Manchester Unitedu, a potom igrao za Norwich i neke manje europske klubove. Zbog ozljede 2008. morao je prekinuti nogometnu karijeru, a po povratku u Irsku njegov život u potpunosti se preokrenuo.

Od “zločestog dečka” koji je zbog kršenja pravila i neprimjerenog ponašanja udaljen iz reprezentacije, Mulryne je postao član dominikanskog Reda, a 2008. godine postao je pitomac Papinskog irskog zavoda u Rimu, gdje je započeo pripreme za svećeništvo.

Tekst nastavlja ispod oglasa

Bivšeg veznjaka reprezentacije Sjeverne Irske na svećenički poziv potaknuo je biskup Noel Treanor iz biskupije Down i Connor, nakon što je Mulryne napustio nogomet i uključio se u karitativne aktivnosti.

– Predati se Bogu u potpunosti kroz prihvaćanje evanđeoskih savjeta, imati Boga kao primjer i unatoč slabosti i nesavršenosti imati povjerenja u Njega da će nas svojom milošću preoblikovati, te prenositi radost poznavanja (Boga) svima koje susrećemo. To je za mene ideal dominikanskog života i jedan od glavnih razloga koji su me privukli Redu – kazao je Mulryne.

Njegovi bivši suigrač iz Norwicha, Paul Mc Veigh, posjetio je svog prijatelja u Rimu i bio iznenađen njegovom promjenom.

– Na moje čuđenje, a najvjerojatnije i ostatka nogometnog tima, Phil je odlučio biti svećenik. Bio sam u kontaktu s njim i znao sam da je promijenio svoj život baveći se dobrotvornim radom i pomažući beskućnicima svaki tjedan. Ipak, iznenadila nas je njegova odluka – rekao je McVeigh.

Mulrynova majka Sally izjavila je kako je njegova želja da slijedi svoj poziv ”važna odluka”.

Brat Phil Mulryne za đakona je zaređen prošloga tjedna u Belfastu, a ređenje je predvodio dublinski nadbiskup Diarmuid Martin. Svećeničko ređenje Phila Mulrynea predviđeno je za iduću godinu.

Miodrag Vojvodić | Bitno.net


Podrži naš rad članstvom u Klubu prijatelja! Saznaj više na ovom linku!

Objavljeno: 4. studenoga 2016.
  • Oznake:

Možda vam se svidi