Karitativna udruga franjevaca Bosne Srebrene „Kruh svetog Ante“ uputila je apel svojim članovima, dobročiniteljima i volonterima da se u okviru svojih mogućnosti uključe u prikupljanje pomoći za stradale u razornom potresu koji je 29. prosinca pogodio Petrinju i Sisak, prenosi IKA.

“Mnogi nam se javljaju nudeći, a i tražeći pomoć! Zato smo se, pouzdavajući se u vašu dobrotu i povjerenje odlučili uputiti vam poziv za pomoć najugroženijima, stradalima u potresu u Petrinji, Sisku i okolnim mjestima. ”

“Bilo kakva pomoć, savjeti ili upiti odvijat će se isključivo putem telefona i elektroničke pošte.”

Za pomoć, osim odjeće i obuće, možete nas kontaktirati na mobitel: 0994999995 te e-mail:kruhsvetogante@gmail.com

Novčanu pomoć možete uplatiti na račun:

IBAN računa: HR96 23400091 110606403,
SWIFT Code: PBZGHR2X, Privredna banka Zagreb s naznakom „za stradale u potresu“ ili putem donacijskog telefona Hrvatskog Caritasa: 060 9010 (6,25kn, PDV uključen).”

Pomoć se prikuplja i u Gorici kod Gruda

Pozivu na pomoć pridružio se i župni ured Gorica te pripadnici Franjevačkog svjetovnog reda, Frame i Bratovštine sv. Stjepana Prvomučenika Gorica-Sovići koji pozivaju sve na humanitarnu akciju za pomoć potresom pogođenoj braći u Petrinji, Sisku, Glini ….

Pomoć će biti prikupljana svakodnevno od srijede 30. prosinca 2020. do utorka 5. siječnja 2021. godine u Starom župnom dvoru u Gorici od 17 do 20 sati. Prikupljaju se nekvarljivi prehrambeni proizvodi! Molimo Vas da se odazovete! Bog Vas blagoslovio!